Spring naar de inhoud
(c) ATOP bvba
Home » Vliegen

Vliegen

[ultimate_spacer height=”25″]

Vliegen

(c) ATOP bvba

Net zoals ratten en muizen, zijn vliegen typische cultuurvolgers. Overal waar de mens leeft zijn er vliegen. Ze kunnen op allerlei manieren hinderlijk of schadelijk zijn. Vliegen hebben een grote invloed op ons comfort en onze gezondheid.

Alle op dit moment rondvliegende vliegen zijn slechts 15% van de totale vliegenpopulatie. De andere 85% bevindt zich nog in ontwikkelingscyclus tot volwassen vlieg. Eitjes worden op warme, vochtige en voedselrijke plaatsen gelegd. Denk maar aan de huisvuilzak die niet goed afgesloten staat te wachten om opgehaald te worden. Enkele uren na het leggen komen er al kleine witte maden uit. De made kan na drie tot vier dagen al volgroeid zijn en verandert in een bruine cylindervormige pop. Hierin ontwikkelt de volwassen vlieg zich. In gunstige omstandigheden kan de vlieg in de week na het leggen van het eitje uitkomen.

De meest voorkomende vliegen in onze streek zijn respectievelijk: de huisvlieg, de stalvlieg en de kleine kamervlieg. Andere vliegende lastverkopers zijn fruitvliegjes, motvliegjes en dazen.

Wilt u dit allemaal niet weten en zo vlug mogelijk af van die vliegen?

ATOP bvba staat voor u klaar. We zorgen op een veilige manier voor curatieve en preventieve maatregelen zodat u van dit probleem verlost bent.