Spring naar de inhoud
Home » Ongediertebestrijding voor particulieren

Ongediertebestrijding voor particulieren

Problemen met ongedierte

Mail info@atop.be met vermelding van uw telefoonnummer, we nemen binnen het uur contact met u op.

U wil absoluut niet weten van ongedierte of u had er ooit last van en wil dit nooit meer terug?

Bij overlast van kruipende of vliegende insecten, knaag – of andere plaagdieren kan u beroep doen op ATOP om een infestatie tot nul te herleiden.

Aan de hand van een eerste telefonische vraagstelling geven we een idee van mogelijke bestrijdingsmethodes en de kostprijs. Bij uw akkoord komen we binnen de 24 uur ter plaatse om het probleem op te lossen.

In veel gevallen is een éénmalige behandeling voldoende om een plaag tot nul te herleiden. Indien mogelijk gaan we meteen aan de slag.

Insecten

Met bijna een miljoen beschreven soorten en nog meer te ontdekken soorten behoren de insecten tot de grootste groep van de dieren. Ze worden algemeen gekenmerkt door het in drieën gedeelde lichaam. De meesten onder hen zijn nuttige beestjes die alleen goed doen voor mens en natuur.

Toch worden enkele soorten als ongedierte beschouwd. Plaaginsecten kunnen al dan niet bijten, ze kunnen overbrenger zijn van bepaalde ziekten of kunnen schade aanrichten aan gebouwen, gewassen en voedsel. Het is uitsluitend met deze groep plaaginsecten dat wij ons bezighouden. In onze werkwijze doen we er alles aan om de nuttige insecten te vrijwaren van bestrijding.

Knaagdieren

Zowat de helft van alle zoogdieren zijn knaagdieren. Niet alle knaagdieren worden gezien als ongedierte. De meest bekende zijn de huismuis en de zwarte en bruine rat.

Deze dieren hebben zich uitstekend aan de mens aangepast en zijn in vele omstandigheden een ware plaag geworden.

Door hun ongekende voortplantingsdrift en voor de mens vervuilende leefomgeving zijn veel knaagdieren in grote aantallen ongewenste plaagdieren, met op kop de alom vertegenwoordigde ratten en muizen.

De glazuurlaag van hun voorste snijtanden blijft hun hele leven lang voortgroeien waardoor ze moeten knagen om ze te slijten en scherp te houden.

Door de juiste aanpak kunnen we onze leef-en werkomgeving vrijwaren van dit soort ongedierte.

Andere plaagdieren