Spring naar de inhoud
(c) ATOP bvba
Home » Muggen

Muggen

[ultimate_spacer height=”25″]

Muggen

(c) ATOP bvba

Alle muggen zoemen en hebben een zuigsnuit. Slechts enkele soorten kunnen er mee steken. De bekendste soort is de steekmug of de muskiet. Andere bij ons voorkomende soorten zijn de langpootmuggen, motmuggen en rouwmuggen. Ook tropische muggen beginnen zich stilaan bij ons te vertonen… De mug legt haar eitjes in of vlakbij stilstaand water. Ze kunnen meerdere keren per week een honderdtal eitjes leggen en in gunstige omstandigheden kunnen die eitjes al na een week uitkomen. Voortplanting kan dus snel gaan. Een verstopte goot of een schaaltje met wat water in de tuin kan genoeg zijn voor een muggenplaag.

Vrouwelijke steekmuggen hebben voor de ontwikkeling van hun eitjes bloed nodig en steken daarom de mens. Een muggebeet heeft iedereen wel eens maar te veel is te veel. Stekende muggen kunnen ook ziekten verspreiden zoals de beruchte blauwtongziekte bij de veestapel.

In zuidelijker gelegen gebieden hebben we malaria, westnijlziekte, zikavirus, dengue,  gele koorts,… Muggen zijn verantwoordelijk voor meer doden in de wereld dan enig ander levend wezen. Door de klimaatopwarming komen tropische muggen steeds meer in onze contreien terecht.

Om muggen uit uw buurt te houden zorgt u er best voor om geen stilstaand water nabij te hebben, horren in de ramen, eucalyptus of lavendel kunnen ook helpen maar als dat alles niet voldoende is hoeft u niet te twijfelen om ATOP bvba te contacteren. We geven het juiste advies en zorgen voor de beste oplossingen om van uw muggeprobleem af te geraken.