Welkom bij ATOP - Algemene en Totale Ongedierte Preventie...

Kakkerlakken

(c) ATOP bvba

Er bestaan bijna 5000 verschillende soorten kakkerlakken. In onze bebouwde gebieden hebben we gelukkig maar last van drie soorten. Drie soorten te veel. In volgorde van veelheid van voorkomen hebben we de Duitse kakkerlak, de Oosterse kakkerlak en de Amerikaanse kakkerlak.

Het zijn allen heel snelle en beweeglijke beestjes en ze zijn vooral ’s nachts actief. Als u ze overdag ziet rondlopen mag u er van uit gaan dat er al een serieuze plaag aanwezig is. Ze planten zich snel voort en kunnen tot 40 dagen zonder eten. De snelheid van hun ontwikkeling hangt af van temperatuur en voedselaanbod.

Een kakkerlak is een smetstofdrager en verplaatst schadelijke ziektekiemen, schimmels en bacteriën door van ons voedsel te eten, er hun behoefte op te doen of erover te lopen. Het beestje verspreid zich snel en reist graag mee met bagage en goederentransport. Eénmaal binnen houden ze zich schuil in warme, donkere plekken.

Als u een plaag niet langer de baas kunt zijn we graag tot uw dienst. Bestrijding wordt uitgevoerd met specifieke middelen waar u absoluut geen hinder van ondervindt.

Neem gerust contact op voor verdere vrijblijvende informatie. We gaan snel en doeltreffend te werk en zorgen voor opvolging tot alle hinder verdwenen is.